top of page
  • Secretaria Món Rural

ONDA, Presentació de la Secretaria als nostres regidors. Assemblea MES. Dissabte 30 de setembre de


El dissabte dia 30 de setembre ens trobarem a la Casa de la Cultura de Onda (Castelló).

El cercle Podemos Onda i l'agrupació d'electors Onda, Sí se Puede, ens van ajudar a organitzar aquesta jornada que convocava als responsables dels nostres temes en ajuntaments i cercles, per a presentar la nostra secretaria i oferir-los ajuda, així com sol·licitar el seu suport per a establir xarxes de col·laboració.

A la jornada tenia previst assistir el nostre SG, Antonio Estañ, però el van ingressar la nit anterior per a operar-li d'apendicitis. Des d'ací li desitgem que es recupere ràpid.

Manu Escrig, regidor d'Onda, Sí se Puede, ens va donar la benvinguda i ens va explicar la seua experiència municipalista en aquests dos anys, i les greus dificultats a les quals s'enfronta una persona sense experiència prèvia que assumeix la tasca municipalista sense una estructura política consolidada que ho recolze.

Susana Gómez, treballadora de la Secretaria, ens va parlar de la necessitat de reforçar una comunicació que fins ara, ha sigut deficitària, a causa de la falta de mitjans, els continus processos interns i la falta d'experiència política.

Després, Beatriz Gascó, diputada de Podem en Les Corts i responsable de la secretaria al CCV, ens va explicar els últims assoliments legislatius i els avanços en alguns temes importants com La Llei Forestal i les Resolucions del Debat de Política General del mes de setembre.

Jaume Monfort, secretari de Municipalisme del CCV i regidor a Gata de Gorgos, ens va parlar de la seua experiència en el tema de residus i dels plans de la seua secretaria per a prestar ajuda i consolidar municipalisme.

Després d'un xicotet debat, vam fer un descans de diversos minuts i vam tornar per a escoltar l'experiència de Rafael Mercader, regidor de Manises, que ens va explicar els problemes als quals s'enfronta en temes de residus, recollida de brosses i reciclatge, i les possibilitats que es presentaran en un futur pròxim.

Bea Nomdedéu, regidora d'Altea, ens va parlar sobre recursos forestals i medi ambient i sobre les dificultats que la gestió del territori suposa per a un municipi.

En acabar, al Parc de la Ceràmica, vam menjar de "pa i porta", amb entrepans i productes de elaboració artesana de diferents zones rurals valencianes, que vam portar els assistents.

Després del típic "cremaet" d'Onda, vam fer l'Assemblea del Cercle Sectorial Podem MES (Món Rural, Ecologia i Sobirania Alimentària) per a tancar els nostres temes, projectar el següent acte i assemblea i acomiadar així una jornada de treball amb un bon ambient i grans projectes per a millorar la col·laboració i les xarxes d'ajuda als regidors.

Gràcies. Especialment a Onda Sí se Puede, a Podemos Onda i als ponents, per la gran jornada de treball que vam tenir.

2 visualizaciones0 comentarios
bottom of page