top of page
  • Secretaria Món Rural

LA SEQUERA.


Interpelació urgent i moció subsegüent relativa a la greu sequera.

Beatriu Gascó i Verdier defensant la interpelació al Ple de Les Corts.

Durant el Ple dels Corts dels dies 29 i 30 de novembre, Podem va realitzar una interpel·lació urgent relativa a la greu sequera que arrossega la Comunitat Valenciana.

Després de la Interpel·lació, Podem ha presentat la moció subsegüent amb les propostes a dur a terme.

Vos deixem el texte de la Moció.

M O C I Ó

A LA MESA DE LES CORTS

Beatriu Gascó Verdier i César Jiménez Doménech, diputada i portaveu adjunt respectivament del Grup Parlamentari Podemos-Podem, a l’empara del que disposa l’article 151 del RCV, presenta la següent Moció subsegüent a la Interpel·lació en relació a la política de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament rural per a resoldre la situació de sequera extrema en la qual es troba la Comunitat Valenciana:

M O C I Ó

Les Cortes insten al Consell a:

1) Elaborar un Pla de gestió dels recursos hídrics per a la Comunitat Valenciana a llarg termini basat en criteris d’autosuficiència i sostenibilitat.

2) Optimitzar el funcionament de les set dessaladores instal·lades en la Comunitat Valenciana, fomentant el seu proveïment per mitjà d'energies renovables i habilitant mecanismes de subvenció a fi que el preu de l'aigua desalada per a reg no excedisca els 0,3 I/ m3.

3) Optimitzar i modernitzar les depuradores i incidir en la reutilització total de l'aigua depurada. Realitzar durant 2018 un Pla Integral de reutilització d'aigües de les depuradores existents, i contemplar aquest ús en els projectes de nova construcció. En aquest pla s'inclourà una zonació de la Comunitat Valenciana en plans de sanejament, depuració i reutilització.

4) Impulsar un projecte hídric propi que protegisca el regadiu tradicional en les riberes dels rius i les zones d'horta tradicional valenciana, que especifique una escala de prioritats d'ús durant crisis hídriques, que promoga una reutilització i ús sostenible dels nostres propis recursos i trenque amb el model de balafiament i especulació dels últims anys.

5) Revisar els criteris d'aprovació dels Plans Generals d'Ordenació Urbana, considerant prioritària la garantia d'accés a l'aigua, rebaixant els paràmetres actuals i considerant els nous escenaris de Canvi Climàtic.

6) Revisar els criteris d'aprovació de les noves concessions de regadiu, impedint aquestes ampliacions en zones de greu escassetat hídrica.

El Consell retrà comptes del compliment d’aquesta resolució en un termini màxim de 6 mesos des de la seua aprovació.

Les Corts, 30 de novembre de 2017

Beatriu Gascó César Jiménez

_______________________________________________

Y la Interpelació defensada per Beatriu Gascó:

10 visualizaciones0 comentarios
bottom of page